Érdeklődők

Mi az IT Fitness Teszt és miért kellene kipróbálnom?

Az informatika világa nagyon gyorsan fejlődik és nehéz lépést tartani a nap mint nap változó digitális technológiákkal. Nem csak új szolgáltatások válnak elérhetővé számunkra, de a számítástechnika rengeteg információt halmoz fel. Az új szolgáltatások rengeteg veszélyt is hordoznak magukban, mint például a hoaxok, hamis információk, internetes zaklatás.

Az IT Fitness Teszt ezekre a kihívásokra válaszol és felkészíti a jövő informatikai társadalmat az internet világára. A teszt főleg az IT készségek és ismeretek ellenőrzésére fókuszál. Az IT Fitness tesztet szakértői csapat hozta létre, pontosabban a Kassai Műszaki Egyetem(Technická univerzita v Košiciach) szakértőcsapata, akiknek tapasztalt középiskolai tanárok nyújtottak segítőkezet.

Nem csak az informatikai tudást teszteli, de a készségeket és probléma megoldó képességet is próbára teszi. Mindemellett a teszt felkészít minket a hoaxok leleplezésére, nem kívánt mailek és hamis hírek felismerésesére. A teszt elvégzése után mindenki egy oklevelet kap, ami a digitális készségeiről és ismereteiről tanúskodik. Ezt az oklevelet használhatja akár állásinterjúk során is.

man-3408298_1920.jpg

Mit tesztelünk

A tesztkérdéseket öt csoportra oszthatjuk:

  • Internet
  • Biztonság és számítógépes rendszerek
  • Közösségi oldalak és kollaboratív eszközök
  • Irodai alkalmazások Összetett
  • Feladatok

Szükségem van különleges felkészülésre?

Nincs szükség különleges felkészülésre. Néhány kérdés megválaszolásáhozszükséges közösségi oldalak, böngészők, szövegszerkesztő és táblázatkezelő eszközök ismerete.

Néhány érdekes tippet és tanácsot a számítógép biztonságos használatáról itt találhatunk:

krysa.png skolanadialku.sk detinanete.png bud_safe.png itakademia.png digiq.png eset_bezpecne.png

classroom-2787754_1920.jpg

Hogyan tesztelj?

  1. Regisztráljon ITT.
  2. Adja meg az adatai és jelölje ki iskoláját, ahol tanít.
  3. Bizonyosodjon meg róla, hogy megbízható az internet összeköttetése.
  4. A teszt kitöltése 40-60 percet vehet igénybe.
  5. Indítsa el a tesztet.

Válasszon tesztet

A teszt elvégzése után mindenki egy oklevelet kap, ami a digális készségeiről és ismereteiről tanúskodik. Ezt az oklevelet használhatja akár az állásinterjúk során és megoszthatja közösségei oldalán is.

code-1839406_1280.jpg

Értékelés

A teszt értékelése főiskolások és érdeklődők számára:

Eredmény százalékban Szint Leírás
95-100% Kítűnő eredmányt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Gratulálunk a kitűnő eredményhez! Valószínűleg egy IT profival van dolgunk, vagy a szakképzett felhasználók közé tartozik.
80-94% Átlag feletti eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Nagyon jó eredmény. Az ismeretei és készségei nagyon jó szinten vannak. Probléma nélkül tud tájékozódni az informatika világában, és készségeit ügyesen és hatékonyan használja munkávégzése során.
50-79% Átlagos eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Informatikai tudása és készségei átlagosak. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjon az informatika világában dolgozni ajánljuk, hogy bővítse tudását.
20-49% Átlag alatti eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Az ön informatikai alapismeretie átlagosak vagy átlag alattiak. Jó úton halad, hogy hatékony felhasználó legyen, de a cél elérése érdekében ajánljuk, hogy dolgozzon még tudása bővítésén.
0-19% Alacsony szintű eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Sajnos a teszt során alacsony eredményeket ért el. Ajánljuk, hogy bővítse tudását az informatikai alapismeretekről, hogy jobban tájékozódjon a modern digitális világban.

Adatvédelem:
Az ön adatai nálunk biztonságban vannak. Ha szeretne többet tudni az adatvédelmi szabályainkról kattintson IDE.

Válasszon tesztet