Kérdések és válaszok

Kérdés: Használhatom-e a tavalyi bejelentkezési adataimat?
Válasz: Természetesen. Kérjük, ne felejtse el frissíteni profilját. Legalább egy évvel később több tapasztalattal rendelkezik.

Kérdés: Számomra úgy tűnik, hogy a tesztelés különösen a diákokra vonatkozik. Még nem vagyok régen. Tesztelhetek-e?
Válasz: Természetesen a teszt mindenki számára elérhető. Válassza ki a második tesztet, amelyet tartalmilag igazítanak a magasabb iskolai szintek és a nagyközönség számára. Végül igazolást kap, amely lehetővé teszi, hogy elismerje a közösségi oldalakon jól ismerteket, vagy csatolja önéletrajzához.

Kérdés: Miért kell tesztelni?
Válasz: Szlovákiában az informatikai célravezetőségi vizsgálat az egyetlen ilyen típusú teszt. Ez egy átfogó eszköz, amely alaposan átvilágítja az Ön valós informatikai készségeit és ismereteit. Azt is bizonyíthatja, hogy megérti az informatikai világot. Segítségével könnyebben találhat munkát, vagy könnyebben találhat jobb informatikai pontszámot.

Kérdés: Mennyi időt vesz igénybe a tesztelés?
Válasz: A vizsgát 1 órán belül le kell bonyolítania, de ha tovább tart, semmi nem történik. Ennél is fontosabb az a feladat, hogy a megfelelő választ keressük. A célravezetőségi teszt még az informatikai célravezetőségi teszt során sem csorbulhat, mivel bármilyen digitális eszközt vagy programot (Google, Word, Excel, közösségi hálózatok stb.) is felhasználhat. Nem célunk, hogy a válaszokat a lehető leggyorsabban bejelöljük. A tesztnek nemcsak a készségek, hanem bizonyos személyes jellemzők tekintetében is hasznosnak kell lennie.

Kérdés: Mi a helyzet azzal, hogy kevés pontot adok a teszt végén?
Válasz: Ez nem tangibikus. Tájékozódni fog legalább arról, hogy hol vannak hiányosságok, és hol kell hozzáadni. Egy későbbi szakaszban intenzívebben dolgozhatsz és tanulhatsz.

Kérdés: Milyen internetes böngészőre van szükségem?
Válasz: A rendelkezésre álló fejlett böngészők bármelyike, IT Fitness teszt, Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, Operou stb. Azt tanácsoljuk, hogy a tesztet notebookon/asztali számítógépen bonyolítsa le, és a mobiltelefon kitöltése nehézségekbe ütközik. Ne felejtse el frissíteni böngészőjét az utolsó verzióhoz.

Kérdés: Mi történik, ha már kipróbáltak, és a tanár szeretné látni a vizsgám eredményét?
Válasz: Nincs probléma. Valahányszor jelentkezhetsz a profiljára és válasszon ki egy osztályt/csoportot az iskola választása alapján.

Kérdés: Mi történik, ha nem találtam az iskolámat a listán?
Válasz: Kérjük, próbálja újra keresni az iskolát a listán több kulcsszó és diakritika (pl. város, utca, név) segítségével. Ha biztos abban, hogy az iskola nem működik, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az alábbi e-mail-címen: itfitness@itfitness.sk. A hiba lehető leggyorsabb kijavítására törekszünk. A Szlovák Oktatási, Tudományügyi, Kutatási és Sportminisztérium iskoláinak listáját vesszük alapul.

Kérdés: Többet szeretnék megtudni az informatikai célravezetőségi tesztről – újságíró vagy aktív informatikai támogató vagyok, és vannak olyan kérdéseim, amelyekre nem válaszoltam. Hová fordulhatok?
Válasz: Kérjük, küldjön nekünk e-mailt a itfitness@itfitness.sk e-mail címre, és vegye fel a kapcsolatot csapatunk egyik tagjával.