Tanár vagyok és szeretném az osztályomat bejelenteni a tesztelésre

Miért fontos az IT Fitness Teszt

Az informatika világa nagyon gyorsan fejlődik és nehéz lépést tartani a nap mint nap változó digitális technológiákkal. Nem csak új szolgáltatások válnak elérhetővé számunkra, de a számítástechnika rengeteg információt halmoz fel.

Az új szolgáltatások rengeteg veszélyt is hordoznak magukkal, mint például hoaxok, hamis információk, internetes zaklatás. Ezek a problémák nagy veszélyforrássá váltak a diákok között.

Az IT Fitness teszt ezekre a kihívásokra válaszolt és felkészíti a jövő informatikai társadalmát az internet világára. A teszt főleg az IT készségek és ismeretek ellenőrzésére fókuszál. Az IT Fitness tesztet szakértői csapat hozta létre, pontosabban a Kassai Műszaki Egyetem(Technická univerzita v Košiciach) szakértő csapata, akiknek tapasztalt középiskolai tanárok nyújtottak segítő kezet.

Nem csak az informatikai tudásunkat ellenőrzi, de a digitális készségeket és problémamegoldó képességet is próbára teszi. Mindemellett a teszt felkészít a hoaxok leleplezésére, nem kívánt mailek és hamis hírek felismerésesére.

learn-1996845_1920.jpg

Miért teszteljék magukat a diákjaim

A mai fiatalság rengeteg időt tölt az online térben. Az internet egyben szórakozás és baráti kapcsolatok fenntartására is szolgál számukra. Ettől függetlenül nem mindig tájékozódnak helyesen és nem mindig képesek helyesen reagálni a kibernetikus veszélyekre.

Ez a teszt egyedi módja annak, hogy próbára tehessük tudásunkat, kitartásunkat és türelmünket bonyolult feladatok megoldása közben. A feladatok egy része videó hívásokkal és irodai alkalmazások használatával foglalkozik, ami a távoktatás elmaradhatatlan része.

macbook-407126_1920.jpg

Mit tesztelünk

A tesztkérdéseket öt csoportra oszthatjuk:

 • Internet
 • Biztonság és számítógépes rendszerek
 • Közösségi oldalak és kollaboratív eszközök
 • Irodai alkalmazások
 • Összetett feladatok

Szükségem van különleges felkészülésre?

Nincs szükség különleges felkészülésre. Néhány kérdés megválaszolásához szükségesek közösségi oldalak, böngészők, szövegszerkesztő és táblázatkezelő eszközök ismerete.

Néhány érdekes tippet és tanácsot a számítógép biztonságos használatáról itt találhatunk:

krysa.png skolanadialku.sk detinanete.png bud_safe.png itakademia.png digiq.png eset_bezpecne.png

Hogyan tesztelhetem magam?

 1. Regisztráljon ITT.
 2. Töltse ki alapadatait és az iskola adatait, ahol tanít.
 3. A profiljában válassza ki azt az osztályt, amelybe tartozik (pl. az előadótermet, ha azt az iskola digitális koordinátora létrehozta).
 4. A teszt 40-60 percet vehet igénybe.
 5. Indítsa el a tesztet.
 6. Válasszon tesztet: töltse ki az információs részt és indítsa el a tesztet.

A teszt elvégzése után mindenki egy oklevelet kap, ami a digitális készségeiről és ismereteiről tanúskodik. Ezt az oklevelet használhatja akár az állásinterjúk során és megoszthatja közösségei oldalán is.

Válasszon tesztet

classroom-2787754_1920.jpg

Hogyan tudom kiértékelni a diákjaim eredményességét az IT Fitness Teszt elvégzése után?

Iskolai tanárként / oktatóként létrehozhatja saját virtuális tantermét diákjai / hallgatói számára az IT Fitness teszteléshez, ahová a diákjai majd bejelentkezhetnek. Ez információt nyújthat Önnek arról, hogy tanulói / hallgatói milyen tudásszinttel rendelkeznek az egyes tesztkategóriákban - miben erősek és hol kellene javítaniuk. Ez feltétel ahhoz is, hogy az osztály és az iskola versenyezhessen az értékes nyereményekért!

Ha az iskola koordinátora, vagy az iskola vezetésérét felelős személy központilag koordinálja a tesztelést az iskolában, a profiljában (Profil - Osztály kezelése részben) az összes osztályt létrehozza az osztályfőnökök helyett. Ezután az iskola tanulói / diákjai a profiljukon keresztül bejelentkeznek az iskolájukba és osztályukba. Ha az iskola szeretné tesztelni a tanárokat / oktatókat is, a digitális koordinátor könnyen létrehozhat egy másik virtuális osztályt / csoportot, pl. “Tanári” névvel. Az iskola tanárai a Profil - Osztály / Csoport részben ezt követően bejelentkezhetnek a virtuális „Tanáriba”. Ezután minden tanár láthatja tesztjeinek eredményét, a digitális koordinátor pedig az összes teszt eredményét.

Figyelmeztetés a teszt eredményeihez való hozzáférésről: Aki létrehozza az iskola virtuális osztályát / osztályait, az a profiljában látja a tesztek állapotát és az adott osztályokba regisztrált személyek eredményeit is.

Hogyan hozhatok létre virtuális osztályt

 • Jelentkezzen be a portálra.
 • A Profiljában válassza ki, hogy Ön tanár, majd válassza ki az iskolát, ahol tanít.
 • Válassza ki az Osztályaim fület, ahol a jobb fenti sarokban megtalálhatja a „Hozzon létre egy osztály” opciót.
 • Adja meg az Osztálya nevét, hogy a diákjai probléma nélkül megtalálhassák a virtuális termüket.
 • Diákjait kérje meg arra, hogy a Profiljukon jelöljék ki, melyik iskolát látogatják és keressék meg a fenn említett virtuális osztálytermet.
 • Ezek után az Osztályaim fülön megtalálhatja diákjai eredményeit.

Ha a fenntartó, pl. önkormányzat vagy megyei önkormányzat szeretné az iskolai tesztek eredményeit megtekinteni, annak törvényes képviselője hozzáférést kér az értékeléshez. A fenntartó ezután összefoglaló értékelést kaphat a hatáskörébe tartozó valamennyi iskola eredményéről, de név nélkül, a személyes adatok védelmének és a GDPR-nek megfelelően.

code-1839406_1280.jpg

Értékelés

A teszt kiértékelése alapiskolák számára:

Eredmény százalékban Szint Leírás
95-100% Kitűnő eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Kitűnő alapismeretekkel és készségekkel rendelkezik az informatika szakterületeiről. Jól tud tájékozódni az informatika világában és nem jelent gondot számára az informatikai eszközök használata. Az eredmény alapján ön az informatikai alkalmazások szakképzett felhasználója és, kitűnően felkészült a középiskolai tanulmányokra.
80-94% Átlag feletti eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Átlag feletti alapismeretekkel és készségekkel rendelkezik az informatika szakterületeiről. Jól tud tájékozódni az informatika világában és nem jelent gondot számára az informatikai eszközök használata. A feladatok megoldásakor csak pár alkalommal hibázott. Jól felkészült a közéiskolai tanulmányokra.
50-79% Átlagos eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Átlagos szintű alapismeretekkel és készségekkel rendelkezik az informatika szakterületeiről. Ügyesen használja a számítógépet a játék és munka során egyaránt. Ettől függetlenül mégkeresse a lehetőséget a fejlődésre. A középiskolai tanulmányokra felkészült.
20-49% Átlag alatti eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Átlag alatti ismeretekkel és készségekkel rendelkezik az informatika szakterületeiről. A mindennapi élet feladatainak megoldásához ez elegendő, de még sokat fejlődhet. A középiskolai tanulmányokra felkészült.
0-19% Alacsony szintű eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Sajnos a teszt alacsony alapismeretekről és készségekről tanúskodik az informatika tudásával kapcsolatban. Ahhoz, hogy jobban felkészüljön a középiskolai tanulmányokra és a modern világ informatikai eszközeinek használatára, ajánljuk, hogy intenzíven bővítse ismereteit.

Értékelés közép- és főiskolák számára:

Eredmény százalékban Szint Leírás
95-100% Kítűnő eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Gratulálunk a kitűnő eredményhez! Valószínűleg egy IT profival van dolgunk, vagy a szakképzett felhasználók közé tartozik.
80-94% Átlag feletti eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Nagyon jó eredmény. Az ismeretei és készségei nagyon jó szinten vannak. Probléma nélkül tud tájékozódni az informatika világában, és készségeit ügyesen és hatékonyan használja munkavégzése során.
50-79% Átlagos eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Informatikai tudása és készségei átlagosak. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjon az informatika világában dolgozni ajánljuk, hogy bővítse tudását.
20-49% Átlag alatti erdményt ért el azinformatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Az ön informatikai alapismeretei és készségei átlagosak vagy átlag alattiak. Jó úton halad, hogy hatékony felhasználó legyen, de a cél elérése érdekében ajánljuk, hogy dolgozzon még tudása bővítésén.
0-19% Alacsony szintű eredmányt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Sajnos a teszt során alacsony eredményeket ért el. Ajánljuk, hogy bővítse tudását az Informatikai alapismeretekről, hogy jobban tájékozódjon a modern digitális világban.

Adatvédelem:
Az ön adatai nálunk biztonságban vannak. Ha szeretne többet tudni az adatvédelmi szabályainkról kattintson IDE.

Válasszon tesztet