Tanulók

Miért tegyem magam próbára?

Úgy érzed, hogy a digitális technológiák használata a kisujjadban van? Jobbak az informatika ismereteid, mint a barátaidé? Bizonyítsd be a tudásod és próbáld ki magad az IT Fitness teszttel.

Válaszd ki a számodra megfelelő szintet és az iskoládat (a tesztnek külön változata létezik alapiskolák és középiskolák számára), regisztrálj és mérd fel digitális készségeidet. Sikeres teszt elvégzése után eldicsekedhetsz barátaidnak, hogy az informatika nem jelent problémát számodra. Ezen felül díjakat is nyerhetsz.

classroom-2787754_1920.jpg

Mi vár rád a tesztelés során?

A tesztkérdéseket öt csoportra oszthatjuk:

 • Internet
 • Biztonság és számítógépes rendszerek
 • Közösségi oldalak és kollaboratív eszközök
 • Irodai alkalmazások
 • Összetett feladatok

Szükségem van különleges felkészülésre?

Nincs szükség különleges felkészülésre. Néhány kérdés megválaszolásához szükséges közösségi oldalak, böngészők, szövegszerkesztő és táblázatkezelő eszközök ismerete.

Néhány érdekes tippet és tanácsot a számítógép biztonságos használatáról itt találhatunk:

krysa.png skolanadialku.sk detinanete.png bud_safe.png itakademia.png digiq.png eset_bezpecne.png

despaired-2261021_1920.jpg

Hogyan tesztelj

 1. Regisztrálj itt.
 2. Töltsd ki az alapadatokat a Profilodban.
 3. A profilodban válaszd ki az osztályt, amelybe tartozol (ha tanárod vagy az iskola digitális koordinátora létrehozta).
 4. Bizonyosodj meg arról, hogy megbízható az internetes összeköttetésed.
 5. Számolj azzal, hogy a teszt 40-60 percet vehet igénybe.
 6. A profilodban válaszd ki az osztályt, amelybe tartozol (ha tanárod vagy az iskola digitális koordinátora létrehozta).

Megjegyzés a teszt eredményeihez való hozzáférésről: Ha profilodban kiválasztod az iskolát és az osztályodat, akkor az azt létrehozó személy (a tanár vagy az iskola digitális koordinátora) ki tudja értékelni az eredményeidet. Ezzel az a célja, hogy segítsen a digitális ismereteid fejlesztésében. Ez annak is feltétele, hogy Te és az iskolád részt vehessetek a nyereményjátékban.

Válasszon tesztet

A teszt elvégzése után e-mailben juttatjuk el okleveledet az elért eredménnyel. Ha az igazi tapasztalt felhasználók közé tartozol, nyugodtan eldicsekedhetsz ezzel a közösségi oldaladon is.

code-1839406_1280.jpg

Értékelés

Értékelés alapiskolák számára:

Eredmény százalékban Szint Leírás
95-100% Kítűnő eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Kitűnő alapismeretekkel és készségekkel rendelkezik az informatika szakterületeiről. Jól tud tájékozódni az informatika világában és nem jelent gondot számára az informatikai eszközök használata. Az eredmény alapján ön informatikai alkalmazások szakképzett felhasználója és kitűnően felkészült a a középiskolai tanulmányokra.
80-94% Átlag feletti eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Átlag feletti alapismeretekkel és készségekkel rendelkezik az informatika szakterületeiről. Jól tud tájékozódni az informatika világában és nem jelent gondot számára az informatikai eszközök használata. A feladatok megoldásakor csak pár alkalommal hibázott. Jól felkészült a a középiskolai tanulmányokra.
50-79% Átlagos eredményt ért el az informatikai ismeretek és készségek tesztelésén. Átlagos szintű alapismeretekkel és készségekkel rendelkezik az informatika szakterületeiről. Ügyesen használja a számítógépet a játék és munka során egyaránt. Ettől függetlenül még keresse a lehetőséget a fejlődésre. A középiskolai tanulmányokra felkészült.
20-49% Átlag alatti eredményt ért el az informatikai ismeretek és készségek tesztelésén. Átlag alatti alapismeretekkel és készségekkel rendelkezik az informatika szakterületeiről. A mindennapi élet feladatainak megoldásához ez elegendő, de fejlődhet. A középiskolai tanulmányokra felkészült.
0-19% Alacsony szintű eredményt ért el az informatikai ismeretek és készségek tesztelésén. Sajnos a teszt alacsony alapismeretekről és készségekről tanúskodik az informatika tudásával kapcsolatban. Ahhoz, hogy jobban felkészüljön a középiskolai tanulmányokra és a modern világ informatikai eszközeinek használatára, ajánljuk, hogy intenzíven bővítse ismereteit.

Értékelés közép- és főiskolák számára:

Eredmény százalékban Szint Leírás
95-100% Kitűnő eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Gratulálunk a kitűnő eredményhez! Valószinűleg egy IT profival van dolgunk, vagy a szakképzett felhasználók közé tartozik.
80-94% Átlag feletti eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Nagyon jó eredmény. Az ismeretei és készségei nagyon jó szinten vannak. Probléma nélkül tud tájékozódni az informatika világában, és készségeit ügyesen és hatékonyan használja munkavégzése során.
50-79% Átlagos eredményt ért el az informatikai alapismeretekés készségek tesztelésén. Informatikai tudása és készségei átlagosak. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjon az informatika világában dolgozni ajánljuk, hogy bővítse tudását.
20-49% Átlagos vagy átlag alatti eredményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Az ön informatikai alapismeretei és készségei átlagosak vagy átlag alattiak. Jó úton halad, hogy hatékony felhasználó legyen, de a cél elérése érdekében ajánljuk, hogy dolgozzon még tudása bővítésén.
0-19% Alacsony szintű erdményt ért el az informatikai alapismeretek és készségek tesztelésén. Sajnos a teszt során alacsony szintű eredményeket ért el. Ajánljuk, hogy bővítse tudását az informatikai alapismeretekről, hogy jobban tájékozódjon a modern digitális világban.

Adatvédelem:
Az ön adatai nálunk biztonságban vannak. Ha szeretne többet tudni az adatvédelmi szabályainkról kattintson IDE.

Válasszon tesztet